Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto na pierogi

mąka pszenna 3 szklanki
sól 1 szczypta
woda letnia 1 szklanka

farsz

twaróg 250 g
ziemniaki 1,5 kg
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
sól i pieprz 3 szczypty

Porada

dobrze trzeba dociskac ciasto bo inaczej w czasie gotowania nam beda sie rozwalac

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie

Mąkę przesiewamy do miski lub na stolnicę, na środku kopca tworzymy wgłębienie.Sól rozpuszczamy w wodzie.Stopniowo wlewamy wodę, cały czas wyrabiając ciasto i nasypując suchą mąkę z boków do wilgotnego środka.
Ciasto powinno być miękkie i elastyczne, konsystencję można regulować dosypując niewielką ilość mąki lub dolewając niewielką ilość wody. Do uzyskania dobrej konsystencji ciasta potrzeba 10 minut wyrabiania. Twarog mieszamy z ugotowani ziemniakami utluczonymi i ostudzonymi solimy pieprzymi dajemy troche galki i nadziewamy wrzucamy na osolony wrzątek gotujemy kilka chwil i gotowe :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 29.03.2015 20:59
pyszne ,uwielbiam takie pierogi
asiczekz 29.03.2015 17:21
moje ulubione
mirosława4 29.03.2015 16:44
ale ich narobiłaś :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak