Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dag
  • żółtko jajek

  • masło

    1 łyzka
  • woda

    0,5 szklanki
  • sól

    do maku
  • ziemniaki ugotowane

    40 dag
  • cebula biała

    1 szt
  • olej do smażenia

    1 łyzka
  • pieprz

    do smaku
  • ser biały

    20 (twarogowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, żółtka jaja, masła, wody i soli zrobić ciasto pierogowe wg przepisu na: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/27313/ciasto-pierogowe.html
Farsz:
Cebulę drobno posiekać i zrumienić na jasno złoty kolor z dodatkiem tłuszczu. Ser i ziemniaki zemlec w maszynce. Wymieszać z cebulą i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym nadzieniem napełniac pierogi.
Ugotowane pierogi polać cebulka zrumienioną na tłuszczu lub przysmazone na patelni

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 08.05.2012 08:51
mniam
Iwona51 25.01.2011 00:15
pycha
pigila 09.01.2011 23:44
uwielbiam pierogi
Goya 19.11.2010 14:09
mniam mniam
Monika193 04.08.2010 11:29
pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat