Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dkg
jajko 1 sztuka
olej 1 łyżka
sól szczypta
Farsz:
ugotowane ziemniaki 60 dkg
ser biały 20 dkg
cebula 1 sztuka
sól do smaku
olej do smażenia 1 łyżka
woda 100 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie

Cebulkę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na łyżce oleju. Ziemniaki zmienić z serem, dodać cebulę. Doprawić do smaku, wyrobić jednolitą masę. Do mąki wbić jajko, dodać szczyptę soli oraz olej. Wyrabiając ciasto powoli wlewać wodę. Gotowe ciasto rozwałkować, wyciąć kółka. Na środku każdego położyć trochę farszu, zleć. Gotować w osolonej wodzie 2 minuty od wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 14.07.2013 17:01
Dawno takich nie robiłam :-) trzeba zrobić
m1monika 16.05.2013 08:17
bardzo lubię :-)
IZABELA29 18.02.2013 08:58
dzisiaj robię
ben-ka 17.02.2013 14:28
dawno nie robiłam,czas chyba się za nie wziąć.
Iwusia 27.01.2013 23:41
lubię ruskie pierogi :)
Krystyna32 30.12.2012 00:56
pycha
IlonaAlbertos 02.12.2012 19:46
Wyglądają smakowicie. Pracochłonne są takie pierogi, ale dla smaku warto.
Ada-Gaba 26.10.2012 12:59
bardzo lubię
Motorek 24.10.2012 13:26
uwielbiam pierogi
edi 10.10.2012 20:56
dziś jadłam:) pychotka:P
Betka 20.08.2012 09:22
Uwielbiam ruskie, rewelacja!;)
mela25 12.08.2012 22:08
smakowite
halina17 12.08.2012 17:35
Uwielbiam pierogi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak