pierogi razowe ruskie

pierogi razowe ruskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka razowa

    1 szkl
  • mąka pszenna

    1 szkl
  • jajko

    1 szt
  • ziemniaki

    1 kg
  • biały ser

    30 dkg
  • cebula

    2 szt
  • woda

    ok. 1 (gorąca)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Farsz: Gotujemy ziemniaki, czekamy aż ostygną, tłuczemy, dodajemy rozdrobniony biały ser i przysmażoną na patelni cebulkę.
Ciasto: Łączymy wszystkie składniki czyli: dwa rodzaje mąki, wbijamy jedno jajko, dodajemy sól i odrobinę oleju. Wlewamy powoli ciepłą wodę i wyrabiamy ciasto, wody wlewamy tyle, aby ciasto było elastyczne. Następnie wałkujemy i wykrajemy okrągłe placuszki( można wykrawać szklanką) na środku nakładamy farsz i sklejamy boki. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy, aż nie wypłyną na wierzch, przed podaniem można polać masłem z cebulką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

PaniMISIOWA

10.04.2011 07:56
samo zdrowie!

Mysiunia

05.04.2011 11:49
pysznie wyglądaja:)

MAŁY

13.03.2011 11:46
super

suzana

15.11.2010 14:59
śliczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat