Pierogi inaczej.

Pierogi inaczej.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto na pierogi

  • mąka pszenna

    3 szklanki
  • gorąca woda

    1 szklanka
  • jajko

    1 szt
  • sól

    2/3
  • olej

    1 łyżeczka

Farsz

  • ziemniaki

    5 szt
  • marchew

    3 szt
  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • sól i pieprz

  • papryka słodka mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

*Ciasto wyrabiamy ze wszystkich podanych składników.
*Ciasto rozwałkować(aby się nie kleiło delikatnie posypujemy je mąką) na około 2mm.
*Wycinamy krążki(dowolnej wielkości, ale żeby nie były za małe)
*FARSZ
-gotujemy ziemniaki i marchewkę w osolonej wodzie
-pierś również możemy ugotować, lub drobno pokroić i delikatnie podsmażyć. [Ja polecam gotowaną pierś;]
-ziemniaki ugnieść, dodać drobno pokrojoną marchewkę i pierś.
-dodać przyprawy;
*na wycięte uprzednio krążki nakładamy łyżkę farszu i zaklejamy.
*pierogi gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do momentu wypłynięcia.
*Podajemy z ulubionymi dodatkami. Polecam posypać je słodką papryką(nadaje to intensywniejszego smaku)
Smacznego!!!
mamyprzepis
Aby skrócić czas wykonywania ciasta polecam użycie robota. Żeby pierogi dobrze się skleiły i miały regularny kształt najlepiej użyć foremki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gacopierz23

28.03.2015 19:49
bardzo zafascynował mnie ten farsz

Jagódka77

22.03.2015 19:46
ciekawy pomysł, chętnie bym spróbowała

ada.la

19.03.2015 17:04
ciekawy farsz

barbara11561

18.03.2015 22:53
świetne pierożki:)

IKrakowianka

18.03.2015 22:40
fajne pierogi

Pietruszka

18.03.2015 22:26
wyglądają apetycznie

Małgorzata Pin

18.03.2015 22:23
Ciekawy przepis.

halina17

18.03.2015 21:28
Dobre pierogi.

cooked

18.03.2015 21:14
ciekawe jak smakują, bo prezentują się pięknie

idealme

18.03.2015 20:28
mniam pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat