Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi czeresniowe w slodkim sosie migdalowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 350 g
jajko 1 szt
sól do smaku pol lyzeczki
olej 2 lyzki
woda ciepła
czereśnie
płatki migdałowe
masło 1 lyzka
cukier 1 lyzka
śmietana kremówka 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi czeresniowe w slodkim sosie migdalowym

Kroki postępowania

1
Make pszesiac na stolnice, dodac sol i rozmacone jajko
Krok 1 - Pierogi czeresniowe w slodkim sosie migdalowym foto
2
Krotko zarobic, po czym dodac olej i tyle wody zeby ciasto bylo elastyczne
Krok 2 - Pierogi czeresniowe w slodkim sosie migdalowym foto
3
Wyrabiamy jednolite ciasto i na chwilke zostawiamy
Krok 3 - Pierogi czeresniowe w slodkim sosie migdalowym foto
4
Czeresnie wypestkowac
Krok 4 - Pierogi czeresniowe w slodkim sosie migdalowym foto
5
Ciasto cienko rozwalkowac, ulozyc na nim czeresnie i skleic dokladnie
Krok 5 - Pierogi czeresniowe w slodkim sosie migdalowym foto
6
Pierogi ugotowac w lekko osolonej wodzie
Krok 6 - Pierogi czeresniowe w slodkim sosie migdalowym foto
7
W rondelku roztopic maslo, dodac cukier i smietane.
Podgrzewamy az sos sie zagesci. Na koniec dodajemy garsc platkow migdalowych
Krok 7 - Pierogi czeresniowe w slodkim sosie migdalowym foto
8
Ugotowane pierogi polewamy cieplym sosem.

Smacznego!
Krok 8 - Pierogi czeresniowe w slodkim sosie migdalowym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 23.06.2016 22:43
Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak