Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Piernik z polewą czekoladową

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna
2 szklanka
jaja
2 szt
mleko
1 szklanka
masło
125 g
miód
2 łyżka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
2 łyżka
Sklep Prymat
Soda oczyszczona Prymat
2 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z polewą czekoladową

Roztop masło, dodaj cukier, miód, przyprawę korzenną. Gdy ostygnie, dodaj sodę, mleko oraz rozbełtane jajka. Dokładnie wymieszaj, następnie powoli dodawaj mąkę. Foremkę w kształcie gwiazdy posmaruj masłem i obsyp mąką. Wlej ciasto do foremki, piecz w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez około 45 minut. Ostudź, polej polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak