Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z polewą czekoladową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanka
jaja 2 szt
mleko 1 szklanka
masło 125 g
miód 2 łyżka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z polewą czekoladową

Roztop masło, dodaj cukier, miód, przyprawę korzenną. Gdy ostygnie, dodaj sodę, mleko oraz rozbełtane jajka. Dokładnie wymieszaj, następnie powoli dodawaj mąkę. Foremkę w kształcie gwiazdy posmaruj masłem i obsyp mąką. Wlej ciasto do foremki, piecz w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez około 45 minut. Ostudź, polej polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak