Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z dynią i bakaliami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
cukier 1/2 szkl
miąższ z dyni 1 szkl
olej 150 ml
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1 płaska łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1/2 łyżki
orzechy włoskie 3 dag
rodzynki 3 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z dynią i bakaliami

Kroki postępowania

1
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Cienkim strumykiem wlej olej.
Krok 1 - Piernik z dynią i bakaliami foto
2
Nadal ubijając stopniowo dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem oraz przyprawą korzenną.
Krok 2 - Piernik z dynią i bakaliami foto
3
Do ciasta dodaj miąższ z dyni, rodzynki oraz posiekane orzechy. Delikatnie wymieszaj.
Krok 3 - Piernik z dynią i bakaliami foto
4
Ciasto wyłóż na blaszkę o wymiarach 10cm x25 cm. Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4 - Piernik z dynią i bakaliami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 23.11.2014 19:24
super placuszek :)
agnieszka214 23.11.2014 17:20
ciasteczko do kawki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak