Piernik wiejski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    45 dkg
  • miód

    1 l
  • jaja

    9
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podgrzany miód ucierać do białości, wsypać mąkę i dalej ucierać- najmniej pół godziny. Wbić żółtka dodać drobno posiekaną skórkę z pomarańczy, dołączyć ubitą pianę z białek. Wlać ciasto na blachę i wstawić do gorącego pieca. Po wyjęciu pokroić na Kawałki podsuszyć w piecu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat