piernik

piernik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 saklanki
  • margaryna

    1 kostka
  • jajko

    2 sztuki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • cynamon

    2 łyżki
  • Soda oczyszczona Prymat

    2 łyżki
  • kakao

    2 łyżki
  • dżem

    4 łyżki
  • mleko

    2 szklanki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania piernik

Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy jajka, dżem, mleko, kakao, cynamon. Mieszamy i dodajemy mąkę z sodą. Wylewamy ciasto na blachę wysypaną bułką tartą. Pieczemy ok. godziny w temperaturze 170 st.Jak ostygnie można polać polewą czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

mirosława4 24.12.2013 14:41
bardzo lubię
Beata23 07.12.2013 17:21
z pewnością pyszne
Pani Domu 16.09.2013 14:10
fajny piernik
Dorota37 02.08.2013 13:16
fajny przepis i pyszny piernik
berys18 24.07.2013 10:15
pycha piernik
adelajda 11.07.2013 15:16
dobry piernik
smakoszek 27.06.2013 23:09
zaraz pachnie mi świętami
Motorek 02.04.2013 09:16
lubię ciasta piernikowe
Ada-Gaba 26.03.2013 12:42
uwielbiam piernik
Kate131 20.02.2013 08:56
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat