piernik

piernik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 saklanki
  • margaryna

    1 kostka
  • jajka

    2 sztuki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • cynamon

    2 łyżki
  • soda oczyszczona

    2 łyżki
  • kakao

    2 łyżki
  • dżem

    4 łyżki
  • mleko

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy jajka, dżem, mleko, kakao, cynamon. Mieszamy i dodajemy mąkę z sodą. Wylewamy ciasto na blachę wysypaną bułką tartą. Pieczemy ok. godziny w temperaturze 170 st.Jak ostygnie można polać polewą czekoladową.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mirosława4

24.12.2013 14:41
bardzo lubię

Beata23

07.12.2013 17:21
z pewnością pyszne

Pani Domu

16.09.2013 14:10
fajny piernik

Dorota37

02.08.2013 13:16
fajny przepis i pyszny piernik

berys18

24.07.2013 10:15
pycha piernik

adelajda

11.07.2013 15:16
dobry piernik

smakoszek

27.06.2013 23:09
zaraz pachnie mi świętami

Motorek

02.04.2013 09:16
lubię ciasta piernikowe

Ada-Gaba

26.03.2013 12:42
uwielbiam piernik

Kate131

20.02.2013 08:56
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat