Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 25 dag
cukier 25 dag
jaja 5 szt
mąka pszenna 1 kg
proszek do pieczenia 1 szt
margaryna 1 szt
DODATKOWO:
pisak cukrowy 4 szt
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki

Z 10 dekagramów cukru robimy karmel. Margarynę ucieramy z pozostałym cukrem, jajkami i rozpuszczonym miodem, dodajemy zimny karmel, przyprawę do piernika, proszek do pieczenia i mąkę. Ciasto robimy wieczorem i zostawiamy na noc na stolnicy. Rano rozwałkowujemy i wykrawamy pierniczki. Pieczemy około 15 minut w 170 stopniach. Dekorujemy pisakami lub lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 13.01.2015 17:56
śliczne te pierniczki
Stenka 18.11.2014 22:18
wykorzystam przepis
Ewelina1991 29.06.2014 10:35
cudowne są!!
Kejti 02.03.2014 18:32
Super są :-)
fotoviderek 28.02.2014 13:51
Śliczne, uśmiechnięte pierniczki :)
gibli 28.02.2014 08:44
śliczne są:)
adelajda 27.02.2014 16:27
rewelacyjne pierniczki
noninka77 27.02.2014 09:32
prezentacja super:)
Janina 27.02.2014 09:13
Świetnie udekorowane, smaczne;)
dwa pokoje z kuchnią 27.02.2014 09:00
cudaczne :) takie pełne mordki mają
norweska20 27.02.2014 08:39
wyszły bardzo fajnie..pycha
Paolcia 27.02.2014 08:03
świetnie wyglądają :) nie daŁABYM razdy zrobić takich sama... :P
Romanowka 27.02.2014 08:02
słodkie słodziaki :)
Aga-25 27.02.2014 07:56
śliczniutkie są

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak