Pieguski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 szt.
  • jaja

    6 szt
  • cukier

    20 dag
  • mak

    25 dag
  • proszek do pieczenia

    1/4 opakowania
  • olej

    1/2 szkl.
  • mąka

    1 i 3/4 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem,dodać żółtka i resztę produktów na koniec ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.Ciasto nakładać do szprycy lub woreczka i wyciskać na pergamin małe kółeczka.Piec w tem.180 stopni.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 16.02.2014 09:45
pyszne ciasteczka
Motorek 14.05.2013 09:00
bardzo fajne
misia53 26.11.2012 00:17
Pieguski są urocze
caralajna 10.10.2012 15:56
lubię takie ciasteczka
jeta72 21.07.2012 10:49
pyszne
anemon 01.05.2012 09:32
Lubię takie drobne ciasteczka.
zdzislawa2 05.04.2012 14:18
pycha
aacaac 17.01.2012 08:15
pyszna
iknkirke 18.12.2011 20:01
mniam
MAŁY 15.11.2011 11:49
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat