Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieguski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
sól do smaku 1/2 łyżeczki
masło 100 gram
cukier 50 gram
jajko 1 sztuka
czekolada mleczna 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pieguski

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiewamy z proszkiem i solą.
Krok 1 - Pieguski foto
2
W większej misce ucieramy na gładką masę masło z cukrem.
Wrzucamy jajko i chwilę miksujemy.
Krok 2 - Pieguski foto
3
Czekoladę kroimy w drobną kostkę. Suche składniki i czekoladę wrzucamy do utartego masła.
Krok 3 - Pieguski foto
4
Wykładamy po łyżeczce (ja dałam trochę więcej) ciasta na blachę w odstępach 3-5 cm. Blacha powinna być wyłożona papierem do pieczenia lub nasmarowana tłuszczem.
Krok 4 - Pieguski foto
5
Pieczemy ok 15 min w temp. 180 stopni. Po upieczeniu pozostawić na blachach przez 15min.
Krok 5 - Pieguski foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak