Piegusek

Piegusek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 kosta
  • jaja

    5 szt
  • cukier

    2 szklanki
  • mąka

    2 szklanki
  • mak

    1 szklanka
  • olejek migdałowy

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Piegusek

Z białek ubić pianę Margarynę stopić, dodać żółtka,mąkę,cukier,olejek wszystko wymieszać dodać na koniec pianę i mak.iec około 50 minut w temp. 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Grazyna0211 09.04.2017 12:52
super ciasto
Jagódka77 02.10.2016 13:29
fajne ciasto
karolina1869 23.03.2013 17:25
kiedys takie jadłam było smaczne
Wojt@s
[email protected] 11.04.2012 15:21
extra
Wojt@s
[email protected] 13.02.2012 14:34
extra
Justyna37 18.01.2012 13:59
Smaczny
smakowita 12.01.2012 10:18
smaczne ciacho
Ela15 26.12.2011 15:08
lubię to ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat