Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mleko
0,5 litra -
masa makowa
2-3 łyżki -
kasza manna
0,5 szklanki
Sposób przygotowania
Przygotowane pucharki smarujemy delikatnie tłuszczem, by kasza nam się dobrze odkleiła przy wyjmowaniu.
Ugotowaną kaszę przekładamy do pucharków. Odstawiamy do ostudzenia i zastygnięcia.
Kasze wyjmujemy na talerzyki. Dekorujemy dowolnie. U mnie wierzch ozdobiłam pokrojonymi daktylami. Babeczki obsypałam wokół pokrojoną czekoladą i orzechami.
Deseru nie trzeba słodzić, gdyż masa makowa jest wystarczająco słodka.
Babeczki zaskakują przyjemnym makowym smakiem i łatwością wykonania.
To prosty deser, który możemy zaserwować w okresie Bożego Narodzenia!
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się