Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegate babeczki

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 0,5 litra
masa makowa 2-3 łyżki
kasza manna 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Piegate babeczki

Mleko przelewamy do garnka, dodajemy masę makową i zagotowujemy. Na gotujące mleko wsypujemy kaszę. Podgrzewamy razem, by kasza się ugotowała. Odstawiamy z ognia.
Przygotowane pucharki smarujemy delikatnie tłuszczem, by kasza nam się dobrze odkleiła przy wyjmowaniu.
Ugotowaną kaszę przekładamy do pucharków. Odstawiamy do ostudzenia i zastygnięcia.
Kasze wyjmujemy na talerzyki. Dekorujemy dowolnie. U mnie wierzch ozdobiłam pokrojonymi daktylami. Babeczki obsypałam wokół pokrojoną czekoladą i orzechami.
Deseru nie trzeba słodzić, gdyż masa makowa jest wystarczająco słodka.


Babeczki zaskakują przyjemnym makowym smakiem i łatwością wykonania.
To prosty deser, który możemy zaserwować w okresie Bożego Narodzenia!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.01.2014 22:36
Apetycznie wyglądają.
gosia1988 06.10.2013 12:52
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak