Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczony pieróg z cieciorką i kaszą gryczaną

5.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna
500 g
drożdże
20 g
mleko 2%
z wodą ok. 175-200 ml
sól
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat

farsz

kasza gryczana
ok. 180 g ugotowanej
cieciorka konserwowa
1 puszka
ser żółty starty
80 g
salami
90 g
oliwki zielone
ok. 20 sztuk
ogórki konserwowe
80 g
pieczarki marynowane
15 sztuk
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony pieróg z cieciorką i kaszą gryczaną

Kroki postępowania

1
Do przesianej mąki wkruszyć drożdże posypać szczyptą cukru, podać sól i wodę wymieszaną z mlekiem. Zagnieść ciasto.
Krok 1 - Pieczony pieróg z cieciorką i kaszą gryczaną foto
2
Ciecierzycę osączyć na sicie i przepłukać. Marynowane pieczarki grubiej posiekać. Salami i ser żółty dość drobno pokroić . Oliwki pokroić w plasterki , ogórki w drogną kosteczkę . Do sypkiej i ostudzonej kaszy dodajemy wszystkie składniki, mieszamy , doprawiamy solą i pieprzem.
Wyrośnięte ciasto wałkujemy , wycinamy dość spore koła, nakładamy farsz.
Krok 2 - Pieczony pieróg z cieciorką i kaszą gryczaną foto
3
Zlepić brzegi ciasta i odstawić pierożki do wyrośnięcia.
Pieczemy je w 180 C ok.20 minut.
Krok 3 - Pieczony pieróg z cieciorką i kaszą gryczaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 01.06.2016 23:51
Podoba mi się ten pomysł :)
ada.la 01.06.2016 22:28
ciekawe danie
RenataZ-et 01.06.2016 21:10
przepis bardzo ciekawy a sam pieróg wygląda bardzo smakowicie :)
Renataj 01.06.2016 20:44
Smacznie się prezentuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak