Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony halibut z roszponką, jajem i czerwonym ryżem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

halibut 1 sztuka
cytryna sztuka
jajko ugotowane na twardo 2 sztuka
ryż brązowy 100 gram
roszponka 1 opakowanie
oliwa 2 łyżki
mango 1 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony halibut z roszponką, jajem i czerwonym ryżem

halibuta podzielić na 2 steki. Doprawić skórka z cytryny, solą i pieprze. Zawinąć w papier do pieczenia lekko wysmarowany oliwą i piec ok 20 minut w 190 stopniach. Ugotować ryż czerwony ( gotuje się długo ok 35, więc najlepiej zacząć do ugotowania ryżu) . Roszponkę rozłożyć na talerze, ułożyć rybę, halibuta, ryż, jajko na twardo i mongo pokrojone w kosteczkę. Całość skropić oliwą i sokiem cytrynowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_sl 14.04.2016 20:06
bardzo smaczny halibut :)
bertpvd 13.04.2016 19:36
pyszna rybka ;)
MAR3STA 13.04.2016 18:43
Pyszne danie
w mojej kuchni 13.04.2016 16:22
przepyszne smaki w daniu
Ela427 13.04.2016 14:38
smaczna rybka
Futka 13.04.2016 12:57
Pyszna rybka w świetnym towarzystwie :D
Mniam 13.04.2016 12:25
Wspaniale przygotowana ryba :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak