Pieczony grejpfrut

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grejpfrut

    1
  • cukier brązowy

    3 łyżki
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grejpfruta przekrajamy na pół wyjmujemy łyżeczką wnętrzności czyli miąższ ,włożyć 2 łyżki cukru poupychać go na ściankach , włożyć miąższ, z wierzchu posmarować masełkiem, jeszcze posypać cukrem, połówki grejpfruta ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec w piekarniku 10 do 15 minut w temp180 st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Laila2786 08.12.2013 18:57
jeszcze nie próbowałam
Bernadeta1 05.08.2013 09:21
bardzo ciekawy przepis, warto wyprobować
traktorek 11.11.2010 18:22
bardzo ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat