Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony filet z indyka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 0,8 kg
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 14 gram
Papryka słodka mielona Prymat 1/3 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1/3 łyżeczki
majeranek 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony filet z indyka

Mięso opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Przygotować suchą marynatę i natrzeć nią fileta. Pozostawić na 24-48 godzin. Po tym czasie piec w rękawie foliowym 1 godzinę. Podawać na kanapki lub do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.06.2017 19:10
pychota taka domowa wędlina
cukiereczek 26.06.2017 18:39
świeże,pachnące,smaczne
Aleksandra/Olcia 26.06.2017 18:03
wygląda doskonale
Janina 26.06.2017 17:08
Świetne domowe mięsko;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak