Pieczony filet z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    0,8 kg
  • Sól peklowa drobnoziarnista Prymat

    14 gram
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/3 łyżeczki
  • Czosnek suszony Prymat

    1/3 łyżeczki
  • majeranek

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Przygotować suchą marynatę i natrzeć nią fileta. Pozostawić na 24-48 godzin. Po tym czasie piec w rękawie foliowym 1 godzinę. Podawać na kanapki lub do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 26.06.2017 19:10
pychota taka domowa wędlina
cukiereczek 26.06.2017 18:39
świeże,pachnące,smaczne
Aleksandra/Olcia 26.06.2017 18:03
wygląda doskonale
Janina 26.06.2017 17:08
Świetne domowe mięsko;))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat