Pieczony boczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól, pieprz

    wg.uznania
  • majeranek

    wg.uznania
  • czosnek

    3-4 ząbki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    wg.uznania
  • boczek

    1 surowy bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W miseczce mieszamy sól,pieprz,odrobinę papryki i wyciskamy przez praskę czosnek.
Wsypujemy majeranek i wszystko ucieramy.Tą mieszanką nacieramy boczek,odstawiamy do lodówki na noc a rano pieczemy.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agaK. 23.06.2015 12:31
Boczek lubię ale dobrze przyprawiony, znaczy bardzo smakowy.
Pani Domu 08.05.2015 07:12
własny wyrób najsmaczniejszy
Grazyna0211 25.04.2015 17:23
pyszne mięsko
Damiano 11.04.2015 09:00
extra boczuś
mirosława4 05.04.2015 14:55
smaczny boczuś
Seba 29.03.2015 10:54
pyszne mięsko
justynkag 12.03.2015 06:28
Super. Ja jestem na diecie,ale moja rodzinka od czasu do czasu może taki boczek zjeść. Nie ma to jak się samemu przyrzadzi
[email protected] 26.02.2015 14:19
Jak długo należny go piec i w jakiej temperaturze ???
Ada-Gaba 16.12.2013 07:19
uwielbiam takie mieska
Margaretkaw 16.08.2013 17:37
Mój byłby wniebowzięty :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat