Pieczonka z szynki z cebulą i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1 kg
  • cebula

    4 szt
  • sól i pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • pieczarki

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i osuszone mięso dzielimy na kotlety. Każdy posypujemy solą, pieprzem, papryką i rozbijamy. Kotlety nie powinny być zbyt duże. Każdy smażymy na oleju na rozgrzanej patelni. Przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego. Na tej samej patelni smażymy pokrojoną w piórka cebulę. Doprawiamy ją odrobiną cukru. Usmażoną przekładamy do mięsa. Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze kawałeczki. Jeśli są małe wystarczy pokroić je na ćwiartki. Na patelnię dodajemy łyżkę masła i przekładamy pieczarki. Chwilę je podsmażamy. Dodajemy je do mięsa. Naczynie powinno być wysmarowane olejem. Mięso z warzywami podlewamy odrobiną wody. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 35-40 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat