Pieczone ziemniaki z boczkiem i szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    5 plastrów
  • sól

  • pieprz

  • tymianek

  • ziemniaki młode

  • boczek

    10 plastrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieram i dokładnie myję. Każdego ziemniaka przyprawiam solą, tymiankiem i pieprzem z dwóch stron. Plaster szynki kroję na pół i taką połówką owijam ziemniaka. To samo robię z plastrem boczku- owijam na szynkę i ziemniaka. można spiąć wykałaczką jednak ja zwyczajnie kładę je w brytfannie i nic mi się nie rozpada. Piekę w rozgrzanym do 180C piekarniku przez około 45 minut aż ziemniaki będą miękkie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pietruszka 27.09.2012 12:49
apetyczne te ziemniaczki
Aleksandra15 14.08.2012 11:31
Fajny pomysł ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat