Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

15 ziemniaków średniej wielkości (w tym przepisie użyłam młodych)
1 łyżka suszonego rozmarynu
sól
olej rzepakowy/oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaki

Ziemniaki dokładnie myjemy szczoteczką (nie obieramy), gotujemy prawie do miękkości. Piekarnik nastawiamy na 220 stopni z termoobiegiem. Blachę z piekarnika przykrywamy papierem do pieczenia i wykładamy na nią połówki ziemniaków. Posypujemy je ziołami, solimy i polewamy olejem/oliwą. Pieczemy do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 15.02.2017 01:15
pycha jedzenie
jan_mag 14.02.2017 13:26
Często goszczą na moim stole :)
2milutka 14.02.2017 13:07
ja tez lubię :)
Malinka 14.02.2017 12:56
Bardzo takie lubię!
Futka 14.02.2017 12:53
Przepyszne ziemniaczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak