Pieczone żeberka

Pieczone żeberka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    1 kg
  • sól

    do smaku
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    1 opakowanie
  • ketchup

    3 łyzki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pieczone żeberka

Żeberka natrzeć solą, włożyć do worka do pieczenia, wsypać pieprz ziołowy, dodać ketchup. Zamknąć torebkę i odstawić do lodówki na min. 30 minut. Po tym czasie piec w 180 st. przez 1,5 godziny. Następnie otworzyć torebkę i piec jeszcze 10 min. Żeberka palce lizać, polecam,

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

dianix 16.12.2012 20:25
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat