Pieczone żeberka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    1 kg
  • sól

    do smaku
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    1 opakowanie
  • ketchup

    3 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka natrzeć solą, włożyć do worka do pieczenia, wsypać pieprz ziołowy, dodać ketchup. Zamknąć torebkę i odstawić do lodówki na min. 30 minut. Po tym czasie piec w 180 st. przez 1,5 godziny. Następnie otworzyć torebkę i piec jeszcze 10 min. Żeberka palce lizać, polecam,

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dianix 16.12.2012 20:25
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat