Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone udka z rosołu

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 sztuki
rosół drobiowy 5 litrów
sól
pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
przyprawa kebab- gyros Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone udka z rosołu

Kroki postępowania

1
Udka gotujemy wraz z rosłem do miękkości.
Krok 1 - Pieczone udka z rosołu foto
2
Ugotowane udka wyjmujemy z rosołu, studzimy i osuszamy.
Krok 2 - Pieczone udka z rosołu foto
3
Udka nacieramy przyprawami i odstawiamy w chłodne miejsce pod przykryciem - najlepiej na noc.
Krok 3 - Pieczone udka z rosołu foto
4
Udka przed pieczeniem wyjmujemy z lodówki ok. godziny wcześniej, aby mięso miało temperaturę pokojową. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy udka i pieczemy w 180 st. C aż się zrumienią - można na opcji grill.
Krok 4 - Pieczone udka z rosołu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.12.2016 20:26
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak