Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczone udka kurczaka z pieczarkami

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka
1 kg
pieczarki
300 g
cebula
1 duża
masło
1 łyżka
parmezan starty
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone udka kurczaka z pieczarkami

Pieczarki i cebulę obrać, pokroić w paski. Na patelni rozpuścić masło, dodać pieczarki z cebulą. Doprawić solą, papryką i smażyć aż zbrązowieją. Do naczynia żaroodpornego nałożyć połowę usmażonych pieczarek. Na tym ułożyć udka, posypać przyprawami i przykryć drugą częścią pieczarek. Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. Po tym czasie wyjąć naczynie, zdjąć folię i posypać startym parmezanem. Wstawić znowu do piekarnika i piec aż ser się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak