Pieczone roladki schabowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    600 g
  • pieczarki

    6 sztuk
  • cebula biała

    2 sztuki
  • czosnek ząbki

    6 ząbków
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczone roladki schabowe foto
W misce zmieszać olej z przyprawą w płynie do zup wraz z solą ziołowa, pieprzem oraz papryką ostrą. Schab pokroić na plastry i dokładnie pokryć marynatą. Odstawić do lodówki na minimum pół godziny.
Krok 2 - Pieczone roladki schabowe foto
Schab kładziemy na kawałku foli aluminiowej. Następnie zaczynamy faszerowanie roladek. Cebulkę kroimy w piórka i układamy na połowie plastra schabu.
Krok 3 - Pieczone roladki schabowe foto
Pieczarki obieramy i koimy na większe części (np. na pół) i układamy na cebuli.
Krok 4 - Pieczone roladki schabowe foto
Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Na jedną roladkę przypada jeden ząbek czosnku, po upieczeniu czosnek ma delikatny i kremowy smak, więc nie ma co się bać ostrości.
Krok 5 - Pieczone roladki schabowe foto
Następnie schab z farszem zwijamy w coś na kształt roladki. Nie musimy spinać go wykałaczkami.
Krok 6 - Pieczone roladki schabowe foto
Roladki pojedynczo zawijamy w folię aluminiową dosyć ciasno. Pieczemy 25-30 minut w 190 stopniach.
odjechana
Idealnie pasują do ziemniaczków i sosu grzybowego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mały_łasuch 27.02.2015 14:06
Apetyczne roladki :)
Ola1young 25.02.2015 15:40
pyszne jedzonko
Anna169Hosz 25.02.2015 08:49
Cudne roladki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat