Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone roladki schabowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 600 g
pieczarki 6 sztuk
cebula biała 2 sztuki
czosnek ząbki 6 ząbków
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka
olej 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Porada

Idealnie pasują do ziemniaczków i sosu grzybowego :)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone roladki schabowe

Kroki postępowania

1
W misce zmieszać olej z przyprawą w płynie do zup wraz z solą ziołowa, pieprzem oraz papryką ostrą. Schab pokroić na plastry i dokładnie pokryć marynatą. Odstawić do lodówki na minimum pół godziny.
Krok 1 - Pieczone roladki schabowe foto
2
Schab kładziemy na kawałku foli aluminiowej. Następnie zaczynamy faszerowanie roladek. Cebulkę kroimy w piórka i układamy na połowie plastra schabu.
Krok 2 - Pieczone roladki schabowe foto
3
Pieczarki obieramy i koimy na większe części (np. na pół) i układamy na cebuli.
Krok 3 - Pieczone roladki schabowe foto
4
Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Na jedną roladkę przypada jeden ząbek czosnku, po upieczeniu czosnek ma delikatny i kremowy smak, więc nie ma co się bać ostrości.
Krok 4 - Pieczone roladki schabowe foto
5
Następnie schab z farszem zwijamy w coś na kształt roladki. Nie musimy spinać go wykałaczkami.
Krok 5 - Pieczone roladki schabowe foto
6
Roladki pojedynczo zawijamy w folię aluminiową dosyć ciasno. Pieczemy 25-30 minut w 190 stopniach.
Krok 6 - Pieczone roladki schabowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mały_łasuch 27.02.2015 14:06
Apetyczne roladki :)
Ola1young 25.02.2015 15:40
pyszne jedzonko
Anna169Hosz 25.02.2015 08:49
Cudne roladki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak