Pieczone pstrągi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    2 szt
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

  • cytryna

    1 szt
  • sól

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby sprawiamy i oczyszczamy. Płuczemy i osuszamy przy pomocy ręcznik papierowego. Rybę skrapiamy sokiem z cytryny. Nacieramy odrobiną soli i przyprawą do ryb. Do brzuszków ryb wkładamy plasterki cytryny i wiórki z masła. Ryby układamy w natłuszczonym naczyniu. Pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 21.05.2017 11:04
pyszna ryba
w mojej kuchni 05.04.2017 11:32
apetyczny przepis
AZgotuj 05.04.2017 10:08
pyszna ryba:)
adelajda 04.04.2017 20:45
Rybki są nie upieczone na zdjęciu ?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat