Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone pstrągi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
cytryna 1 szt
sól
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone pstrągi

Ryby sprawiamy i oczyszczamy. Płuczemy i osuszamy przy pomocy ręcznik papierowego. Rybę skrapiamy sokiem z cytryny. Nacieramy odrobiną soli i przyprawą do ryb. Do brzuszków ryb wkładamy plasterki cytryny i wiórki z masła. Ryby układamy w natłuszczonym naczyniu. Pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 21.05.2017 11:04
pyszna ryba
w mojej kuchni 05.04.2017 11:32
apetyczny przepis
AZgotuj 05.04.2017 10:08
pyszna ryba:)
adelajda 04.04.2017 20:45
Rybki są nie upieczone na zdjęciu ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak