Pieczone pomidory

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt.
  • czosnek

    1 ząbek
  • pomidory

    6 szt.
  • ser żółty

    5 dag
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • mięso mielone

    50 dag
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • kostka rosołowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek posiekać, wymieszać z mielonym mięsem. Doprawić solą pieprzem i papryką. Smażyć na oleju. Odciąć wierzchy pomidorów, wydrążyć środki. Środki zalać 1/2 l wody, dodać kostkę rosołową i koncentrat pomidorowy. Gotować 2 min. Sos doprawić. Pomidory napełnić mięsem , ustawić w formie, posypać startym serem. Podlać sosem. Przykryć wierzchami . Piec ok. 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka189 15.07.2011 11:07
szałowe
Anna146 13.07.2011 07:26
to może być dobre!
jasiek 08.03.2011 14:42
super przekąska
iwona332 11.12.2010 00:24
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat