Pieczone pierogi

Pieczone pierogi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    0,5 kg
  • masło

    150 gram
  • żółtko jajek

    2 szt
  • jajko

    1 szt
  • śmietana

    3 łyżki
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę z solą i masłem wyrabiamy. Dodajemy żółtka i śmietanę. Wyrabiamy i odstawiamy do lodówki na 20 min. Po nałożeniu dowolnego farszu (ja robię z kapustą i grzybami lub pieczarkami), smarujemy rozkłóconym jajem i pieczemy na złoto w 180st. C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat