Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone pierogi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
masło 150 gram
żółtko jajek 2 szt
jajko 1 szt
śmietana 3 łyżki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone pierogi

Mąkę z solą i masłem wyrabiamy. Dodajemy żółtka i śmietanę. Wyrabiamy i odstawiamy do lodówki na 20 min. Po nałożeniu dowolnego farszu (ja robię z kapustą i grzybami lub pieczarkami), smarujemy rozkłóconym jajem i pieczemy na złoto w 180st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak