Pieczone mięo gęsie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z gęsi ze skórką

  • ketchup

  • marynata

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujemy marynate zgodnie z moim przepisem na \"Mocno ziołowa marynata do drobiu\" w tak przygotowanej miksurze marynujemy nasze mięsko przez 48h. ważne aby piersi miały skórke gdyż mięso nie bedzie wtedy suche (jesli kupilismy bez skóry to warto owinąc je w jakis tłuszcz (ale drobiowy)). Po 2 dniach marynowania mięso wraz z całą marynatą wkładamy do specjalnego rękawa kuchennego i pieczemy przez 2h w temp 180*. mięso jest soczyste - jemy z chlebem i ketchupem podane na ciepło.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 19.10.2011 13:24
pychotka
ben-ka 27.02.2011 21:16
Uwielbiam kaczkę,gąska też by mi pewnie smakowała.
Magdalena/26Mooi 15.02.2011 20:40
skórka najlepsiejsza;)
Mati13 11.02.2011 16:05
smakowicie wygląda:)
mysza666 10.02.2011 18:35
Przyznam się, że nie robiłam, ani nie jadłam gęsiny;)
Haneczka1 10.02.2011 16:31
pycha :)
Henryka2 10.02.2011 15:19
Bardzo apetyczne!
suzana 10.02.2011 14:28
smakowicie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat