Pieczone kotlety z soczewicy i fasoli

Pieczone kotlety z soczewicy i fasoli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • soczewica konserwowa

    1 puszka
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    1 szt
  • płatki owsiane

    1 garść
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • kasza jaglana

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu- odcedzamy.
Soczewicę i fasolę blendujemy na gładką masę- dodajemy posiekaną cebulę i czosnek.
Do masy dodajemy kaszę i płatki - przyprawiamy wszystko.
Mieszamy.
Mokrymi rękami formujemy kotlety i układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Pieczemy około 20 minut w temp. 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ada-Gaba

21.05.2017 18:08
ciekawy pomysł

Wafelek2601

14.05.2017 19:53
wyglądają pysznie

w mojej kuchni

13.05.2017 18:55
same pyszności

AZgotuj

13.05.2017 13:43
smaczne kotleciki:)

gosia56

13.05.2017 10:14
na pewno pyszne ;)

olkaaa

13.05.2017 09:26
chętnie spróbuję

Mniam

13.05.2017 08:36
Bardzo ciekawy pomysł na kotleciki.

Diana Rusiłowicz

13.05.2017 00:34
Wyglądają smakowicie.

Franciszek

12.05.2017 23:22
Ciekawy pomysł

Renataj

12.05.2017 21:56
Interesujący przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat