Pieczone kalarepki z mięsem mielonym.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepki

    4 szt
  • mięso mielone

    30 dag
  • cebula

    1 szt
  • bułka namoczona w mleku

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • sól, pieprz

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso przygotować tak, jak na kotlety mielone.
Kalarepki obrać ze skórki. Odciąć czapeczkę, wydrążyć wnętrze. Pozostawić ścianki około 1 centymetra. Miąższ drobno posiekać i dodać do mielonego. Wypełnić wnętrze mięsem, ułożyć w naczyniu do zapiekania, nakryć pokrywką i piec około 50 minut w temperaturze 180 o C. Na 10 minut przed końcem pieczenia odkryć i zostawić do ładnego zrumienienia potrawy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 06.03.2014 08:32
uwielbiam takie
mysza75 01.10.2013 12:19
Pysznie wyglądają :-)
Sylwia26 01.10.2013 11:17
ślinka leci :)
IwonaDD 01.10.2013 11:02
fajny pomysł na wykorzystanie kalarepy
aisza1 01.10.2013 10:49
mniam mniam
Renataj 01.10.2013 10:42
Pomysłowe, apetyczne i pewnie smaczne.
joanna30 01.10.2013 10:42
Mniam, pyszne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat