Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kalarepki
4 szt -
mięso mielone
30 dag -
cebula
1 szt -
bułka namoczona w mleku
1 szt -
jajko
1 szt -
sól, pieprz
-
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Sposób przygotowania
Kalarepki obrać ze skórki. Odciąć czapeczkę, wydrążyć wnętrze. Pozostawić ścianki około 1 centymetra. Miąższ drobno posiekać i dodać do mielonego. Wypełnić wnętrze mięsem, ułożyć w naczyniu do zapiekania, nakryć pokrywką i piec około 50 minut w temperaturze 180 o C. Na 10 minut przed końcem pieczenia odkryć i zostawić do ładnego zrumienienia potrawy.
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się