Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłka z cynamonem, rodzynkami i borówką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4-5 sztuk
rodzynki 50 gram
borówka 10 łyżek
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłka z cynamonem, rodzynkami i borówką

Kroki postępowania

1
Jabłka umyć.
Krok 1 - Pieczone jabłka z cynamonem, rodzynkami i borówką foto
2
Wydrążyć z gniazd nasiennych.
Krok 2 - Pieczone jabłka z cynamonem, rodzynkami i borówką foto
3
Jabłka ułożyć na papierze do pieczenia. Środek oprószyć cynamonem, wspawywać rodzynki na na górę dać 1-2 łyżeczki borówki.
Krok 3 - Pieczone jabłka z cynamonem, rodzynkami i borówką foto
4
Piec 15 minut w tem. 180-200 stopni. Można podawać z lodami waniliowymi lub bita śmietaną. Smacznego.
Krok 4 - Pieczone jabłka z cynamonem, rodzynkami i borówką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 10.03.2014 16:13
lubię pieczone jabłka
Aannkaa82 11.02.2014 20:58
Ładnie podane ;) uwielbiam pieczone jabłka :)
pestka 07.02.2014 20:47
uwielbiam takie jabłka
norweska20 07.02.2014 12:12
smaczny deser
ewelinapac 06.02.2014 22:10
musza byc pyszne
Patriszja
Patriszja 06.02.2014 21:33
mmmm uwielbiam
margaret 06.02.2014 21:32
to lubię))
Czyki 06.02.2014 21:28
Ale mi tutaj u Ciebie przyjemnie, takie pyszności:)
agnieszka131919 06.02.2014 21:27
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak