PIECZONE GRUBE FRYTKI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

frytki

  • ziemniaki

    1 kg
  • sól i pieprz

  • chilli

    1/3 łyżeczki
  • papryka czerwona

    1/3 łyżeczki
  • Czosnek suszony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • olej rzepakowy

    3 łyżeczki

sos

  • jogurt naturalny

    250 ml
  • sól i pieprz

  • natka pietruszki

    1/3 łyżeczki
  • Bazylia suszona Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieram a następnie kroję na frytki grubości ok 1cm. Frytki przekładam do miseczki, polewam olejem rzepakowym, przyprawiam . Mieszam .Następnie frytki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 50 min.
Składniki sosu łącze ze sobą. Frytki podaję z sosem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 23.11.2016 08:36
bardzo fajne frytki
Madzai 22.11.2016 08:50
Bardzo dobre :)
Konczi 22.11.2016 07:47
lubię takie :)
MonikaW 22.11.2016 07:14
pyszności :)
jagoda5913 22.11.2016 01:09
fajny sposób
gusia1000 22.11.2016 00:31
Uwielbiam je.
Patrycja33 21.11.2016 23:41
uwielbiam fryteczki i pieczone i smażone :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat