Pieczone ćwiartki czosnkowo-paprykowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • ćwiartki z kurczaka

    4 sztuki
  • ząbek czosnku

    4 ząbki

Marynata

  • Czosnek suszony Prymat

    2 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/4 łyżki
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    1/2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ćwiartki myjemy, oczyszczamy i osuszamy na papierowym ręczniku. Składniki marynaty mieszamy ze sobą, wrzucamy mięso i dokładnie nacieramy. Na każdej ćwiartce układamy przekrojony na pół ząbek czosnku. Miskę owijamy folią spożywczą i wkładamy na minimum godzinę do lodówki.

2. Pieczemy godzinę w 200 stopniach. Podajemy z ziemniakami i surówką. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 08.07.2015 20:08
Muszą być pyszne:)
Marta Ryżek-Kalkowska 08.07.2015 18:49
smacznie u ciebie :)
wirtualnykucharz 08.07.2015 18:06
ładne udo, smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat