Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ćwiartki czosnkowo-paprykowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

ćwiartki z kurczaka 4 sztuki
ząbek czosnku 4 ząbki

Marynata

Czosnek suszony Prymat 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ćwiartki czosnkowo-paprykowe

1. Ćwiartki myjemy, oczyszczamy i osuszamy na papierowym ręczniku. Składniki marynaty mieszamy ze sobą, wrzucamy mięso i dokładnie nacieramy. Na każdej ćwiartce układamy przekrojony na pół ząbek czosnku. Miskę owijamy folią spożywczą i wkładamy na minimum godzinę do lodówki.

2. Pieczemy godzinę w 200 stopniach. Podajemy z ziemniakami i surówką. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 08.07.2015 20:08
Muszą być pyszne:)
Marta Ryżek-Kalkowska 08.07.2015 18:49
smacznie u ciebie :)
wirtualnykucharz 08.07.2015 18:06
ładne udo, smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak