Pieczona polędwica wołowa korzenna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    1 kg
  • cynamon

  • kolendra

  • kumin

  • pieprz

  • sól

  • olej

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć. W miseczce wymieszać przyprawy (cynamon, kolendrę, kumin, pieprz, sól, goździki) z olejem. Powstałą pastą przyprawową natrzeć mięso i odłożyć na dobę do lodówki do zamarynowania. Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywką lub do rękawa do pieczenia. Piec ok 1 godzinę w 175st. Po wyjęciu z piekarnika poczekać jeszcze 15 min zanim pokroimy mięso.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorlil 09.01.2012 19:37
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat