Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona pierś z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
olej 3 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
czosnek 3 ząbki
pieprz 1/2 łyżeczki
sól do smaku

Porada

Pieczoną pierś można wykorzystać na kanapki lub do obiadu polewając sosem powstałym z pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona pierś z kurczaka

Piersi opłukać. Olej wymieszać z przyprawami i posmarować z wszystkich stron piersi. Odstawić na kilka godzin lub na noc. Piec pod przykryciem około 30 minut w 180 stopniach lub na kuchence.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 09.12.2016 11:05
warto zrobić
Margo1 27.11.2016 19:28
Dawno nie robiłam takiej piersi
olkaaa 27.11.2016 16:52
bardzo ciekawa
jagoda5913 27.11.2016 16:37
Super mięsko
mirosława4 27.11.2016 15:05
smaczne mięsko
Marta1986 27.11.2016 13:22
pysznosci mniam
Motorek 27.11.2016 11:23
uwielbiam pierś z kurczaka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak