Pieczona łopatka.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1,5 kg
  • oliwa

    1/2 szkl.
  • sól

    wg potrzeb
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    wg.uznania
  • Czosnek suszony Prymat

    wg uznania
  • sos sojowy

    wg.uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć,włożyć do miski i wsypać wszystkie przyprawy.Wlać oliwę i sos sojowy dokładnie natrzeć mięso i odstawic na kilka godzin.Ja zawsze wstawiam na noc do lodówki.
Następnego dnia zagotować w garnku wodę i włożyć mięso na kilka minut żeby się ścięło.Przełożyć do naczynia żaroodpornego posypać rozdrobnioną kostką czosnkową -ja użyłam 2 szt i po wierzchu posypać dowolną ulubioną przyprawą,nakryć naczynie i wstawić do piekarnika piec 1,5 godziny. w tem.180-200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dodi 01.10.2013 18:03
pyszna porcja mięska
Motorek 16.09.2013 09:26
Bardzo dobra
Ada-Gaba 01.09.2013 09:31
Smaczna propozycja
IZABELA29 03.07.2013 10:32
bardzo smaczne mięsko
Rybciia 22.04.2013 08:41
bardzo lubię :-)
alaaa 06.03.2013 19:32
domowe wędliny są najlepsze,pysznie wygląda
caroline1983 03.03.2012 18:08
uwielbiam takie pieczenie, świetna są zarówno na obiad jak i do kanapek :)
kuklik 22.12.2011 17:08
ależ apetyczna
IZABELA29 25.10.2011 09:24
pyszny kąsek
Justa32 25.09.2011 12:27
smacznie wygląda!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat