Pieczona karkówka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Marynata

  • oliwa

    1/2 szklanki
  • sos sojowy

    1/2 szklanki
  • musztarda dijon

    2 łyżki
  • Papryka wędzona słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka

Pozostałe składniki

  • karkówka

    8 plastrów
  • sól

  • pieczarki

    8 sztuk
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczona karkówka foto
Z podanych składników przygotowujemy marynatę. Mięso nacieramy solą. Pieczarki kroimy na pół. Mięso i pieczarki wrzucamy do miski, zalewamy marynatą i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na całą noc.
Krok 2 - Pieczona karkówka foto
Na drugi dzień mięso z pieczarkami obsmażamy na oliwie i maśle z obu stron.
Krok 3 - Pieczona karkówka foto
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy bez przykrycia na funkcji grill przez 1,5 godziny. Mięso kilka razy obracamy.
justynkag
Mięso idealnie smakuje w towarzystwie pieczonych ziemniaków i sałatki z buraczków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 12.03.2016 22:25
smaczne mięsko
kd045 12.03.2016 09:04
Bardzo prosty przepis
Agnieszka-87-25 11.03.2016 14:28
apetyczne mięso
Maridka19 11.03.2016 08:28
Takie mięsko musi być pyszne :)
Poison1988 11.03.2016 07:57
ahhh mnie się kojarzy z latem i grillem - przydałoby się już trochę słońca :)
kotur 10.03.2016 23:53
to uiwielbiam! Pyszne mięcho!
Iwusia 10.03.2016 21:43
lubię takie obiadki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat