Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona karkówka

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Marynata

oliwa 1/2 szklanki
sos sojowy 1/2 szklanki
musztarda dijon 2 łyżki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Pozostałe składniki

karkówka 8 plastrów
sól
pieczarki 8 sztuk
masło 1 łyżka

Porada

Mięso idealnie smakuje w towarzystwie pieczonych ziemniaków i sałatki z buraczków.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona karkówka

Kroki postępowania

1
Z podanych składników przygotowujemy marynatę. Mięso nacieramy solą. Pieczarki kroimy na pół. Mięso i pieczarki wrzucamy do miski, zalewamy marynatą i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na całą noc.
Krok 1 - Pieczona karkówka foto
2
Na drugi dzień mięso z pieczarkami obsmażamy na oliwie i maśle z obu stron.
Krok 2 - Pieczona karkówka foto
3
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy bez przykrycia na funkcji grill przez 1,5 godziny. Mięso kilka razy obracamy.
Krok 3 - Pieczona karkówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 12.03.2016 22:25
smaczne mięsko
kd045 12.03.2016 09:04
Bardzo prosty przepis
Agnieszka-87-25 11.03.2016 14:28
apetyczne mięso
Maridka19 11.03.2016 08:28
Takie mięsko musi być pyszne :)
Poison1988 11.03.2016 07:57
ahhh mnie się kojarzy z latem i grillem - przydałoby się już trochę słońca :)
kotur 10.03.2016 23:53
to uiwielbiam! Pyszne mięcho!
Iwusia 10.03.2016 21:43
lubię takie obiadki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak