pieczona karkówka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ketchup

    10 łyżek
  • olej

    5 łyżek
  • czosnek

    2 główki
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • Kminek mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • cebula

    2 sztuki
  • bulion

    0,5 szklanki
  • karkówka

    1,5 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

karkówką nakłuwamy nożem, w każde zagłębienie wkładamy ząbek czosnku, im więcej tym lepiej, nacieramy solą
z oleju, keczupu i przypraw robimy marynatę, którą zalewamy karkówkę, powinna poleżeć w tej marynacie przynajmniej przez noc.
karkówkę pieczemy w rękawie foliowym, delikatnie podlaną bulionem obłożoną cebulą i czosnkiem
pieczemy przez pierwsze 15 min w temp 200 stopni, a potem zmniejszamy temp do 180 stopni i pieczemy jeszcze około 75 minut
na zimno świetne jako dodatek do kanapek, ale można też jeśćna gorąco

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiesława1 15.06.2012 09:23
super
kate.500 08.04.2012 18:14
super
marcinek 27.02.2012 11:01
Smacznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat