pieczona golonka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka

    1 sztuka
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • marchewka

    2 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    3 sztuki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat

    1 przyprawa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Golonkę myjemy i wkładamy do garnka z oczyszczonymi warzywami oraz liściem laurowym i zielem angielskim. Zalewamy wodą i wstawiamy na średni gaz. Gotujemy godzinę po czym wyjmujemy wszystko i studzimy. Mięso dokładnie zsypujemy przyprawą do karkówki,owijamy folią i wkładamy na noc do lodówki. Następnie układamy golonkę oraz warzywa w naczyniu żaroodpornym delikatnie posypując przyprawą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy minimum godzinę,aż do zbrązowienia skórki na golonce. proponuję polewać mięso podczas pieczenia wywarem w którym gotowała się golonka z warzywami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
traktorek 18.08.2012 17:06
super
Cukiereczek13 29.06.2012 09:42
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat