Pieczona cielęcina

Pieczona cielęcina

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    1 kg
  • czosnek ząbki

    10
  • majeranek

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżeczka
  • olej

    4 łyżki
  • ziele angielskie

    2
  • liście laurowe

    2
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczona cielęcina foto
Ja miałam "dość dziwny" kawałek cielęciny, dlatego musiałam go owinąć sznurkiem, aby miał zbitą konsystencję. Do miseczki przelałam olej, dodałam sól, pieprz, majeranek, liście laurowe, ziele angielskie i przeciśnięte ząbki czosnku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszalam i tak przygotowaną marynatą ponacierałam dokładnie mięso i odłożyłam na noc do lodówki
Krok 2 - Pieczona cielęcina foto
Następnego dnia przełożyłam do rękawa kuchennego i piekłam przez ok. 80-90 minut w temp. 180*.
Krok 3 - Pieczona cielęcina foto
Gorąca pieczeń podałam do obiadu, dobra też na zimno na kanapki

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

foczka-ks

23.02.2016 14:48
bardzo delikatne a zarazem smaczne

adelajda

14.12.2013 19:03
super mięsko :)

Babciagramolka

09.12.2013 15:56
Jakm ja już dawno cielęciny nie robiłam- narobiłaś smaku .

Janina

09.12.2013 12:18
Smaczne mięsko;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat