Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń z łopatki z czosnkiem niedźwiedzim i na ciepło i na zimno...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
jajko 3 sztuki
bułka czerstwa 2 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw 1,5 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 3 łyżki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
cebula 1 duża
ząbki czosnku 3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
olej 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń z łopatki z czosnkiem niedźwiedzim i na ciepło i na zimno...

Kroki postępowania

1
łopatkę zmielić w maszynce do mięsa, bułki namoczyć w wodzie i po nasiąknięciu odcisnąć je z wody i dodać do mięsa, dodac papryki, czosnek niedźwiedzi, kucharka, pieprz mielony, wsypać tartą bułkę, pokrojoną w kostkę cebulę
Krok 1 - pieczeń z łopatki z czosnkiem niedźwiedzim i na ciepło i na zimno... foto
2
dobrze wszystko wyrobić na jednolitą klejącą masę
Krok 2 - pieczeń z łopatki z czosnkiem niedźwiedzim i na ciepło i na zimno... foto
3
keksówka 30 cm, wysmarować olejem, posypać tartą bułką i nałożyć masę do blaszki, dobrze ubić aby powietrza nie było w masie, nożem maczanym w wodzie ponacinać skosy na wierzchu i obsypać tartą bułką
Krok 3 - pieczeń z łopatki z czosnkiem niedźwiedzim i na ciepło i na zimno... foto
4
piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec 55 minut, następnie na termoobiegu piec z 7-10 minut i wyjąć blaszkę z piekarnika - pieczeń jest smaczna i na obiad z sosem jaki się lubi i na zimno do pieczywa..................SMACZNEGO!!!
Krok 4 - pieczeń z łopatki z czosnkiem niedźwiedzim i na ciepło i na zimno... foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiesiek513 03.05.2016 19:49
Lubię to.
Jagódka77 17.03.2016 11:35
coś wspaniałego
sezamek 13.03.2016 16:10
Smaczny , też dodaję czosnek niedżwiedzi
Janina 11.03.2016 23:21
Świetne mięsko;))
halina17 11.03.2016 22:55
Dobra pieczeń.
JulkaTomeczek 11.03.2016 22:12
Domowy najlepszy
bryndzia93 11.03.2016 21:06
Pyszna pieczeń na kanapki :)
Anna169Hosz 11.03.2016 20:09
Lubię takie mięsko.
joannaa24 11.03.2016 19:28
Fajna pieczeń, też robię podobną ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak