PIECZEŃ Z INDYKA W SOSIE PIECZARKOWYM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    500 gram
  • masło

    1/4 kostki
  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z indyka umyć dokładnie pod gorącą wodą. Pokroić na plasterki.
W wysokiej patelni roztopić masło i doprawić pieprzem oraz przyprawa do pieczeni oraz dodać wyciśnięty czosnek. Wyłożyć kawałki indyka i pod przykryciem dusić. Dolewając wody w miarę wyparowania polewając powstałym sosem mięso.

Wyrobić sos pieczarkowy wg przepisu. Najlepiej smakuje z kluskami śląskimi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iza15 14.06.2011 23:59
super
szajba2 20.05.2011 17:07
taki obiadem to mogę pojeść
Barbara55 29.04.2011 16:12
solidny i smaczny obiad
kielcok1 16.04.2011 19:31
taki obiad to właśnie dla mnie
IlonaAlbertos 13.03.2011 12:47
Bardzo apetycznie się prezentuje.
IlonaAlbertos 13.03.2011 12:47
Bardzo apetycznie się prezentuje.
Jaheira11 01.03.2011 07:28
pyszności- super wygląda:)
rakow2 20.01.2011 14:35
coś konkretnego na ząb

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat