Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczeń wołowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina
1 kg
mąka
1 łyżeczka
smalec
1 łyżka
cebul
3 szt
masło
1 łyżka
chleb razowy
3 kromki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wołowa

Mięso delkiatnie rozbijamy, nacieramy przyprawami, oprószamy mąką i obsmażamy na tłuszczu. Cebulę siekamy, podsmażamy na maśle, dodajemy 3 łyżki pokruszonego chleba, doprawiamy.Mięso dzielimy na porcje (nie przecinając pieczeni do końca) między plastry wkładamy nadzienie, podlewamy wodą i zapiekamy ok. 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lilify 30.04.2012 14:07
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak