pieczeń wieprzowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    1 kg
  • sól

    1 łyżka
  • pieprz

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • cebula

    3 sztuki
  • margaryna

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wypłukać, natrzeć przyprawami. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju. W rondelku rozgrzać margarynę. Cebulę obrać i pokroić w krążki zeszklić ją w rondelku. Gdy cebula gotowa będzie przełożyć mięso do niej. Piec pod przykryciem. Przy podaniu mięso pokroić w plastry.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat