Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka
1 kg
jaja
2 szt
marcxhew
100 g
kukurydza
50 g
cebula
1 szt
zioła
3 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej
2 łyżki
bułka pełnoziarnista
2 szt
parmezan
100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska

Ser i marchew ścieramy na tarku. Bułki namaczamy w wodzie. Bułki po odciśnięciu mieszamy z mięsem, serem, jajem, marchewką i kukurydzą Cebule szatkujemy i również dodajemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy bochenek z mięsa jak chleb, posypujemy y ziołami i wkładamy do brytfanki. Pieczemy pod pokrywką aż mięso będzie kruche

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak