pieczeń cielęca

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęciny

    500 g
  • mąki

    3 łyżki
  • żółtko jajek

    2
  • sól

  • pieprz

  • imbir

  • rum

    50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy pod zimną woda. Następnie nacieramy przyprawami: imbir, pieprz i sól. Następnie posypujemy mąką i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Obracamy by każda strona nam się łądnie zarumieniła. Podlewamy lekko wodą. Następnie kroimy w grubsze plastry i układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy rumem i pieczemy w 180 stoniach przez około 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa95 22.11.2011 19:44
fajna
aginaa 21.11.2011 17:12
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat