Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piecze

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
cebula 1 szt
kajzerki 2 szt
Papryka ostra mielona Prymat
papryka konserwowa 1/2 słoika
pieczarki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: piecze

Kroki postępowania

1
Kilka pasków papryki konserwowej,wyjąć ze słoika,osączyć.
Krok 1 - piecze foto
2
Pieczarki opłukać,osączyć,pokroić w grubsze plasterki. Bułki namoczyć w wodzie,odcisnąć. Cebulę obrać,pokroić w kostkę,przesmażyć na tłuszczu. Mięso mielone wyłożyć do miski,dodać odciśniętą bułkę,jajka, cebulę,sól i pieprz,dokładnie wymieszać.
Krok 2 - piecze foto
3
Długą podłużną formę jak na metrowca,wysmarować tłuszczem,wysypać tartą bułką. Do blaszki wyłożyć połowę masy mięsnej, na masie ułożyć paski papryki i plasterki pieczarek.
Krok 3 - piecze foto
4
Przykryć drugą połową masy mięsnej,oprószyć papryką ostrą,posypać ziołami prowansalskimi.
Krok 4 - piecze foto
5
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 190 stop.piec około 60 minut.
Krok 5 - piecze foto
6
Smacznego?
Krok 6 - piecze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 03.03.2013 17:27
Niestety przepis nie może zostać przyjęty do konkursu. Na żadnym ze zdjęć nie widać 1 z 9 zaproponowanych przeze mnie przypraw. Na przedostatnim zdjęciu widać opakowanie przyprawy Prymat, ale nie jestem w stanie stwierdzić czy to jedna z zaproponowanych czy zupełnie inna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak